interaktivni-kiosk
interaktivni-kiosk-mobilni

Interaktivni kiosk predstavlja efikasan alat za oglašavanje, pružanje informacija, prikaz navigacije kao i razne vrste zabave.

Sastoji se od ekrana osetljivim na dodir sa kućištem od čeličnog lima.

U ovom kiosku se nalazi Windows 10 licenciran operativni sistem na osnovu kojeg se može pristupiti bilo kojoj veb-aplikaciji ili veb-sajtu. Mogućnost interaktivnog ekrana su beskrajne, jer dolazi sa dvosmernom komunikacijom.

Istraživanja o uticaju oglašavanja preko digitalnih ekrana su pokazala da interaktivni kiosk privlači i do 400% više pogleda od statičnih postera, a prodaja oglašavanih proizvoda raste do 51%, i da je oko 70% ljudi izjavilo da neplanirano potroši novac u šopovima gde se nalazi interaktivni kiosk.

 

Saznajte kako ovaj uređaj može da poboljša vaše poslovanje

INTERAKTIVNI KIOSK 43″

– samostojeći

– unutrašnji

– 43″

INTERAKTIVNI DISPLEJ 32″

– zidni

– unutrašnji

– 32″

INTERAKTIVNI SPOLJNI KIOSK 49″

– samostojeći

– spoljni

– 49″

INTERAKTIVNI UREĐAJI I APLIKACIJE ZA KOMPANIJE

Prvenstvena primena interaktivnih uređaja u korporativne svrhe je informativnog tipa za klijente i posetioce korporacije, kao i prezentacija proizvoda i usluga firme. Posebno se ističe korisnom upotreba prenosivih uređaja na sajmovima i javnim nastupima, jer doprinose ne samo pružanju važnih informacija javnosti već i podizanju imidža brenda, kao tehnološki savremenog i inovativnog.

Na interaktivnom displeju se u multimedijalnom formatu mogu prikazati nove linije proizvoda, video, 3D modeli sa tehničkim karakteristikama, 360° ture, ali i mape velikih proizvodnih pogona, smerovi kretanja u zavisnosti od potreba posetilaca, i slično.

Izmena softvera je jednostavna i prezentuje najaktuelniju ponudu firme, i pruža sve prednosti digitalnog formata komunikacije.

INTERAKTIVNI UREĐAJI – HORECA SEKTOR

Primena uređaja u restoranima, kafeima i lancima brze hrane je fokusirana na brz i precizan sistem naručivanja – Self Ordering Kiosk. Kupac preko interaktivnog ekrana odabire jelovnik, i dobija kupon sa brojem porudžbine i iznosom za plaćanje. Istovremeno, restoran dobija isti isečak, pa se tako skraćuje proces a povećava obim prometa. Ovaj sistem daje mogućnost za loyalti programa za redovne goste, kao i prostor za plasman proizvoda: preporuke pića ili dezerta uz porudžbinu, pozivanje taksija, i slično.

Ovakav sistem porudžbina promoviše ugostiteljski objekat u klasu ekskluzivnih ponuda u gradu.

Primena interkativnih uređaja u hotelima je raznovrsna. Počev od mape hotela i hotelskih sadržaja, te smerova kretanja gostiju hotela do svoje sobe ili željenog sadržaja – do upućivanja na turističke atrakcije grada. Na stranicama prezentacije hotela može se postaviti više mesta za plasman proizvoda hotelskih prodavnica, ali i spoljih lokacija koje vide interes u reklamiranju gostima hotela: aktuelnih festivala, izložbi, suvenirnica, rent-a-car-a, taksija, shopping moll-ova, turističkih atrakcija itd. Ekran uređaja u stand-by modu može služiti kao multimedijalni reklamni displej.

Važno je istaći da se softver može plasirati u nekoliko odabranih jezika, što olakšava komunikaciju sa turistima/gostima.

INTERAKTIVNI UREĐAJI ZA TURISTIČKE CENTRE

Turističke organizacije gradova i lokalni turistički centri prvenstveno koriste uređaj za informisanje posetilaca o turističkoj ponudi grada, tj. prezentaciju lokaliteta; istorijskog nalazišta, srednjevekovne tvrđave, objekata sa kulturno-zabavnim sadržajima, etno sela i sl.

Ovaj savremeni vid prezentacije, pored korisnih servisnih informacija na više jezika, mape i 3D ture grada ili lokaliteta, prezentacije kulturnog nasleđa ili lokalnih znamenitosti, spiska hotela i restorana, vidova transporta i cene karte, reda vožnje i vremenske prognoze – može služiti i za najave aktuelnih događaja od značaja, manifestacija, koncerata… Uređaj je takođe pogodan za edukativne prezentacije manjim grupama turista, kao i za nastupe na sajmovima turizma.

INTERAKTIVNI UREĐAJI ZA KLINIKE I ZDRAVSTVENE CENTRE

Klinike i zdravstvene ustanove mogu naći raznovrsnu primenu za uređaje osetljive na dodir, poput informisanja pacijenata o rasporedu odeljenja i prostorija, radnog vremena željenih doktora i njihovih biografija, cenovnika usluga, itd. Uz pomoć sinhronizacije sa posebno dizajniranom aplikacijom na svom telefonu, pacijent može pristupiti svom kartonu, laboratorijskim nalazima, rasporedu termina kontrole ili se podsetiti uputstava o korišćenju izdatih lekova. Pacijent će tako stalno biti u kontaktu sa klinikom.

Potencijalni oglašivači, osiguravajuća društva, farmaceutske kompanije ili lokalne apoteke, plasiranjem reklame na ovim uređajima osiguravaju maksimalnu vidljivost multimedijalnog oglasa precizno targetiranoj publici – što izostaje iz tradicionalnih metoda oglašavanja.

INTERAKTIVNI UREĐAJI ZA MUZEJE I GALERIJE

Savremene izlagačke aktivnosti podrazumevaju digitalne prezentacije i atraktivne multimedijalne ture kroz postavke u cilju pružanja potpunijeg doživljaja posetiocima. Pored korisnih informacija o umetničkoj instituciji i izloženim artefaktima, uređaj nudi posetiocima instalaciju posebne aplikacije za mobilne telefone, koja upotpunjuje informacije o izložbi, ali ih i posle posete obaveštava o budućim događajima. Uz dodatak RFID tehnologije, uređaj se može podesiti da učestvuje u grupnoj turističkoj ponudi grada (city pass), ili manifestacije.

Uz posebno ugrađene opcije, uređaj se može prilagoditi za korišćenje od strane osoba sa oštećenim sluhom i vidom, kroz text-to-speach opciju, ili znakovni jezik.

INTERAKTIVNI UREĐAJI ZA JAVNE INSTITUCIJE I PROSTORE

U savremenom digitalnom dobu sve je veća potreba za ovakvim uređajima u prostorima sa velikim prometom ljudi, kako komercijalnog tako i institucionalnog tipa. Javne ustanove sa velikim brojem kancelarija i usluga, sa nekoliko strateški raspoređenih uređaja mogu rešiti problem upućivanja klijenata u pravom smeru. Pored mapa, uređaji mogu na zahtev prikazivati spiskove potrebnih dokumenata za izdavanje potvrda, radno vreme određenih kancelarija ili službenika, itd.

Uređaji su pogodni i za holove fakulteta gde mogu davati korisne informacije studentima o rasporedima predavanja i ispita, vannastavnim programima, stipendijama i slično.

U komercijalnim prostorima poput tržnih centara, interaktivni touch displej je od esencijalne važnosti za snalaženje u prostoru, pronalaženje potrebnih prodavnica ili usluga, kao i veoma vidljivo mesto za izdavanje oglasnog prostora prodavnicama, promociju aktuelnih događaja ili najavu budućih.

Kao upotrebu u maloprodajnim objektima, uređaji se mogu programirati da prikazuju najnoviju kolekciju oblačeći kupca kao modela, gde kupac vidi kako bi mu stajao odevni predmet.