Interaktivne Table

Činjenica je da IT sektor sve više ulazi u sve pore društva. Zbog toga, navike prosečnog čoveka se moraju menjati iz korena ili se on neće uklopiti u društvo. Mi smo naša znanja stekli na zelenoj podlozi. Kreda je bila jedino sredstvo materijalizacije znanja i prezentovanja gradiva. Niko od nas nije ni sanjao da će doći vreme bez redara i brisanja table pre časa. Za to su krive Interaktivne table. Nama zelena tabla nekako priliči enterijeru učionice. To je valjda zato što smo tokom našeg obrazovanja gledali u njih. Ja kao profesor sam u prvi mah bio iznenađen belom tablom za flomastere kada sam počeo da radim, a kako bih se tek osećao da me je sačekala interaktivna tabla... Činjenica je da bih se verovatno brzo navikao, jer se ljudi uvek lako navikavaju na bolje. Kredom se može dosta uraditi, a prstom?

smart board-300x225

Prva interaktivna tabla na svetu je napravljena 1991. godine i od tad se nije prestalo sa unapređivanjem. Inače, interaktivna tabla ili (Interactive whiteboard IWB) je čvrsta tabla koja se obično montira na zid na koju se projektorom prebacuje slika sa računara i onda kontroliše olovkom, prstom, šakom, sa više prstiju od jednom ili samo pokretom ruke pored table.

 
Zamislite da možete samo jednim klikom da menjate boje pisanja (crtanja) po njoj.
Zamislite da vam više nisu potrebni lenjiri i šestari, jer softver table sam prepoznaje geometrijske figure i ispravlja ih u precizna geometrijska tela. Moja supruga je profesor astrofizike i znam koje ona probleme ima da đacima objasni neke osnovne fizičke procese. Nažalost kreda to ne može predstaviti, ali na interaktivnoj tabli imate mogućnost da kao poput igrice pustite aplikacije koje će uz pokretanje prsta po njoj pomerati objekte ili ih rotirati poštujući zakone centrifugalne i centripetalne sile. Kako bi bilo kada bi na času biologije nastavnik mogao da pokaže ubrzani video rasta biljke ili trenutak kada iz lutke izlazi leptir.
 
 
Na geografiji, kako se kreću kontinenti i kako je izgledala Pangea. Koja nota kako zvuči na muzičkom? Obično nam je za to trebao i neki muzički instrument pored table. Kako se kreću planete u Sunčevom sistemu? Teško se to može opisati kredom i rukama, nekom ko nikad nije imao dodirnih tačaka sa astronomijom. Na taj način se umnogome smanjuje vreme objašnjavanja određenog pojma i povećava produktinost časa. 45 minuta je postalo malo vremena da se izloži svo predviđeno gradivo nekog predmeta. Pitanja učenika su postala sve zahtevnija, a i savremen čovek je došao do mnogih odgovora na razne probleme, tako da prosečan predavač ne može biti u toku sa svim dešavanjima u svetu.
 
Međutim, interaktivna tabla ima rešenje i za te probleme. Obzirom na to da je povezana na internet, moguće je odmah uputiti određeni upit ka nekom relevantnom izvoru ili pustiti video sa Youtube sajta. Jasno je da se na sve mislilo, pa i to da se sav prezentovan materijal čuva kako bi se u bilo kom trenutku mogao pozvati ponovo.
 
cmsImage

Mnoge osnovne škole u Srbiji su sa zelene prešle na Interaktivne table i zabeležile odlične rezultate. Činjenica je da su one nepoznanica za sve one koji se nisu sa njima susreli, ali isto tako je činjenica da svako ko iole ima istrživačkog duha u sebi i želju da radi na samodogradnji, će brzo sa interaktivnom tablom preći na „ti“. Neretko se dešava da profesori i predavači, kako bi stariji rekli „podetinje“ i po nekad izgube osećaj za vreme pored ove table. To je zato što nema više suvišnih gestikulacija rukama i redundansne priče. Nisam pomenuo možda isto bitan detalj. Napisani detalji na tabli se mogu seliti po potrebi od jednog na drugi kraj table. Jednostavno, nema šta nećete moći na ovakvom savremenom prezenteru.

Jedino što vam treba i što vam ova tabla ne može dati je znanje i iskustvo u predavanju. Za sve ostalo je ona tu da poboljša kvalitet i poveća produktivnost predavanja.

Imamo tu čast da vam predstavimo jedno od najnovijih naučnih dostignuća IT tehnike. Jakov Sistem DOO pored toga što vrši prodaju, vrši i ugradnju tabli sa svim potrebnim povezivanjima i stavljem u rad.

interaktivne-table-svi-paketi

Za bliže informacije o ceni ugradnje, možete postaviti pitanje na željenom proizvodu u odeljku „Pitanja i odgovori“ i odgovor ćete dobiti u najkraćem vrmenskom roku ili pozivom na telefon 018295222. 

 

 
5za5

Besplatna isporuka
Terent toneri
Baterije za laptopove - Jakov Sistem
Ovlasceni Dell prodavac - Jakov Sistem

Korpa prazna!

3% popust
laptopovi